Kineski gigant pametnih telefona Xiaomi Corp. izgradiće fabriku koja može da proizvodi 300.000 vozila godišnje u Pekingu za svoju jedinicu za električna vozila, saopštile su u subotu vlasti u prestonici Kine.

Fabrika će biti izgrađena u dve faze, a Xiaomi će takođe izgraditi sedište svoje auto jedinice, prodajne i istraživačke kancelarije u zoni ekonomskog i tehnološkog razvoja Pekinga, objavila je agencija za ekonomski razvoj Beijing E-Town koju podržava vlada na svom zvaničnom WeChat nalogu, prenosi Reuters.

Peking E-Town je rekao da očekuje da će fabrika dostići masovnu proizvodnju 2024. godine, što je kao cilj najavio izvršni direktor kompanije Xiaomi Lei Jun u oktobru.

 

fabrikaautmobila.jpg

 

U martu, Xiaomi je rekao da će se obavezati da će uložiti 10 milijardi dolara u novu diviziju električnih automobila tokom 10 godina. Kompanija je završila registraciju poslovanja svoje EV jedinice krajem avgusta.

Kompanija je otvorila hiljade prodavnica kako bi podstakla rast domaće prodaje svog poslovanja sa pametnim telefonima, ali na kraju namerava da iskoristi ove prodavnice kao kanal za svoje planove za prodaju električnih vozila. Kompanija je završila registraciju poslovanja svoje EV jedinice krajem avgusta.

Izvor: benchmark.rs

× Progressive Web App | Add to Homescreen

Za instalaciju autopijac.rs aplikacije na iPhone/iPad pritisnite ikonu. Progressive Web App | Share Button A zatim dugme Home Screen.

× Instaliraj aplikaciju
Mobile Phone
Offline - nemate internet